Käytiin päivänä muuanna taas vaihteeksi Sörkän Punnitse&Säästä -liikkeessä, josta Verkku osti jännän patukan. Sisällysluetteloa tutkaillessaan hän totesi, että voisi tehdä niitä itsekin. Ne sisälsivät:
Verkun pötköt
40 % cashew-pähkinöitä
40 % taateleita
15 % rusinoita
5 % kaakaojauhetta (sitä tummaa)
raastetun appelsiinin kuorta
1:1 tummaa kaakaojauhetta ja tomusokeria
(Verkku teki ensin 100g, joten määrät olivat 40g, 40g, 15g, 5g ja yhden appelsiinin raastettu kuori).
Punnitse kaikki aineet tehosekoittimeeseen, ja homogenisoi (= tee tasaiseksi mössöksi). Jos teet isomman määrän, kaikkea ei ehkä kannata homogenisoida kerralla. Pötköjä saat työntämällä massaa onton putken läpi, mutta myös pallerot ovat toimiva ratkaisu. Pyörittele pötköt/pallerot kaakaojauhe-tomusokeri seoksessa.
Valmiita pötköjä |
Pötkömassaa työnnettiin kynästä tehdyn männän avulla ulos putkesta |
Sauvasekoitin ei toiminut homogenisoinnissa |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti