On ollut hieman kaikkea viime aikoina, enkä ole ehtinyt edes blogia päivittämään. Tässä kuitenkin Pirkka-lehden reseptistä muokattu brownie-ohje, joka on ihanan suklainen ja raikas yhtäaikaa. Alkuperäiseen taikinaan ei tullut sulaa suklaata, ja pähkinätkin olivat hasselpähkinöitä.Pähkinät voi vapaasti valita oman makunsa mukaisiksi.
Vadelmabrowniet
150 g voita
125 g tummaasuklaata (kaakaopitoisuus 70 %)
100 g taloussuklaata
150 g saksanpähkinöitä
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa
4 kananmunaa
2,5 dl sokeria
200 g pakastevadelmia
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sulata tummasuklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä. Rouhi saksanpähkinät ja taloussuklaa. Sekoita keskenään jauhot, pähkinä- ja suklaarouhe, kaakaojauhe, vaniljasokeri, leivinjauhe sekä suola.
Vaahdota monat ja sokeri keskenään. Lisää taikinaan jauhoseosta vuorotellen suklaa-voiseoksen kanssa. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille (n. 30 cm x 36 cm). Ripottele pinnalle vadelmat.
Paista uunissa n. 15-20 min. Alkuperäisessä ohjeessa luki 20 min, mutta ainakin meidän uunilla lopputulos oli hieman liian kuiva. Leikkaa levy täysin jäähtyneenä neliöiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti