Ginger ale (runsas 2 litraa)
Nyrkinkokoinen pala inkivääriä
Kahden tuoreen sitruunan mehut
1,5 dl ruokosokeria
1 l kiehuvaa vettä
1 l vichy-vettä (Huom! Matalahiilihappoiset vedet eivät kelpaa!)
Kuori ja leikkaa inkivääri 0,5 cm:n paksuisiksi paloiksi. Laita inkivääri, sitruunamehu ja sokeri esim. kattilaan tai muuhun kuumuutta kestävään astiaan. Kaada päälle kiehuva vesi, sekoita ja anna tekeytyä vähintään 3 tuntia. Mitä pidempään annat liemen tekeytyä, sitä inkiväärisempää siitä tulee.
Siivilöi liemi kannuun tai laseihin. Sekoita joukkoon juuri ennen tarjoilua vichy-vesi. Itse säilytin inkiväärilientä litran erlenmeyerissä jääkaapissa, josta sitten kaadoin dekkaan tai lasiin hieman yli puolet lientä jaloput vichyä. Tarjoile halutessasi jääpalojen ja sitruunanpalojen kanssa.
Kemistin coctail |
Pii! (Kiitos Nina!) |
Pitäisi melkein kokeilla. Kun vaan ensin saan selvitettyä, mistä ihmeestä niitä inkiväärinyrkkejä pitäisi osata haahuta.
VastaaPoistaIhan S-marketista saa :) Ei tartte mennä Lidliin ;)
VastaaPoista