keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Sosesoppaa!



Tykkään todella paljon sosekeitoista. Keitän yleensä kerralla ison kattilallisen, josta sitten osa päätyy pakkaseen. Tällä kertaa halusin, että keitoissa maistuisi bataatti. Konsultoin ystävääni Nelliä, joka tekee ihanaa bataattisosekeittoa. Lopputulos oli seuraava:

Bataattisosekeitto (n. 5 litraa)
1,2 kg bataattia
500 g porkkanaa
3 isohkoa perunaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1,6 litraa vettä
2 kanaliemikuutiota
chiliä maun mukaan (laitoimme yhden tuoreen, mutta se oli ehkä hieman liikaa; bataatin maku ei oikein tarpeeksi tullut esiin)
1 kanelitanko
2 dl kermaa (myös kookoskerma/ -maito sopii, itse käytimme turkkilaista jogurttia, joka oli ihan ok)

Pilko kasvikset ja laita ne kattilaan veden, chilin, liemikuutioiden ja kanelitangon kera. Keitä, kunnes kasvikset ovat tarpeeksi pehmeitä soseutettavaksi. Poista kanelitanko, ja soseuta tasaiseksi. Lisää kerma ja kuumenna kiehuvaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti