Muffinssit eivät maistu ruisleivälle |
Mustikkaruismuffinssit (12 kpl)
"Kuivat aineet"
2 dl ruisjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
"Märät aineet"
2 kananmunaa
1 dl turkkilaista jogurttia
1 dl rypsiöljyä
1 dl ruokosokeria
1 dl hienoa sokeria
200 g pakastemustikoita
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita keskenään kuivat aineet. Sekoita toisessa kulhossa keskenään märät aineet. Kaada suurin osa kuivista aineista märkien aineiden joukkoon, ja sekoita tasaiseksi. Hae mustikat pakastimesta, ja pyörittele ylijääneissä kuivissa aineissa. Sekoita taikinan joukkoon.
Vuoraa muffinssipelti muffinssivuoilla, tai käytä tukevia muffinssivuokia. Muffinssipelliä käyttäessä vuoat voi täyttää piripintaan taikinalla. Paista uunissa 15-20 min.
PS. Nyt on kokeiltu ruismuffinsseja pelkästään ruokosokerilla, ja porukan ennakkoluuloinenkin otti toisen, joten hyvää oli :)
Ei tuska kun just oon miettiny mistä tälläsen ohjeen saa! maistoin meinaan tota waynes coffeen muffinissia ja oli hyvää :)varsinkin ku oli se kuorrute....
VastaaPoistavielä terveellisemmäks saa jos korvaa sokerin hedelmäsokerilla (2/3 tavallisen sokerin määrästä ja vähän kylmempi uuni)
T:Linsku
Hih, sattuipa hyvin :) Ite en oo päässyt sitä Waynessin muffinssia valitettavasti maistamaan. Voisi kokeilla noihinkin jotain tuorejuustokuorrutetta...
VastaaPoista