sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Pinaatti-feta härdellit

En tiedä, voika tätä enää kutsua "Kahden kemistin kodiksi", ukko mokoma kun meni vaihtamaan pääainetta fysiikkaan. Toisaalta, on sekin kemian kandi, että sinäänsä....

En ole postannut mitään aikoihin. Gradu stressaa, ja on sellainen "enhän mä nyt mitään sellaista ole tehnyt, mitä ei olis julkaistu jo jossain muualla" -fiilis. Nämä pinaatti-feta härdellit saivat kuitenkin synttäreillä niin suuren suosion, että kai tämä ohje on pakko julkaista :)



Pinaatti-feta härdellit
500 g tähtitorttu-, voi- tai lehtitaikinaa

1 pss (150 g) pakastepinaattia
Punaista pestoa
Mustapippuria

Fetaa

Ota taikina sulamaan. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Sulata pinaatti mikrossa. Sekoita joukkoon muutama lusikallinen pestoa ja oman maun mukaan mustapippuria. Viipaloi taikina haluamasi kokoisiksi neliöiksi (kuvassa on käytetty puolikasta tähtitorttutaikinalevyä). Laita päälle pinaattiseosta. Kuutioi feta, ja laita sitä päällimmäiseksi. Voit myös jättää halutessasi fetan pois.

3 kommenttia:

  1. Ooh, nää kuulostaa superhyviltä! Tuli heti sellanen mieleen, et entäs jos täytteeseen laittaisikin mustapekkaa pinaatin lisäksi, slurps...

    VastaaPoista
  2. Niin ja sellanen vielä, etten tiedä huomasitko, mutta tosiaan vähän aikaa sitten jaon sulle yhden kivan tunnustuksen...

    VastaaPoista
  3. Oi että! Näitä pitää kokeilla! Ite oon ihastunut feta-pinaattipiirakkaan, mutta välillä tarvitsisi jotain pienempää. Se on selvästi tässä! :)

    Ja tosiaan, mullakin on sulle tunnustus tuolla edellisessä postauksessa...

    VastaaPoista