tiistai 19. huhtikuuta 2011

Vaahtokarkkipainajaisesta kermaiseksi unelmaksi

Vietin synttäreitäni joku aika sitten, ja olin jo pitkään ihaillut tätä kakkua. Päätin siis yrittää itsekin tehdä saman tyylisen kerroskakun. Alunperin ajattelin tehdä kakun sokerikakkupohjista niin kuin ohjeessakin, mutta sitten luin eräästä toisesta kerroskakkuohjeesta, että myös kääretortuista leikatut palat käyvät. Päätin siis käyttää tätä tekniikkaa, sillä samalla saisin helposti tehtyä kakusta gluteenittoman.

No, ei mennyt niin kuin Strömsössa. Ensin tein kolminkertaisen kääretorttutaikinan, jonka aioin paistaa kolmessa osassa. Kävi kuitenkin niin, että ensimmäiseen pellilliseen meni paljon taikinaa, keskimmäiseen juuri ja juuri riittävästi ja viimeiseen aika vähän. Leikkasin pohjista kuitenkin eri kokoisia ympyröitä (3 kutakin kokoa), joista osa tosin oli paloina. Keskimmäiseksi tarkoitetussa kakussa oli kahdessa kerroksessa "palapelin paloja", joten se alkoi sortua jo täyttämisvaiheessa.

No, päätin sitten tehdä kaksikerroksisen kakun, ja laitoin kakut jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää ja koristelua. Vaahtokarkkitaikinan olin tehnyt jo aiemmin.

Seuraavana päivänä aloin kaulita vaahtokarkkitaikinaa, mutta ei se mihinkään kauliintunut! Ilmeisesti tomusokeria oli liikaa :( Kokeilimme Verkun kanssa lisätä siihen vettä, mutta ei auttanut :D Verkku lähti sitten kauppaan hakemaan kermaa, ja minä jäin korjaamaan tuhoja.

Keskimmäisen, levinneen kakun kuorrutin täytteestä ylijääneellä raparperirahkalla. Lopputulos oli oikein sievä. Kaksi muuta kakkua pinosin ja kuorrutin kermalla. Lopputulokset olivat seuraavanlaiset:


Keskimmäiseksi tarkoitettu kakku


Valmis kerroskakku

Kerroskakun yksityiskohtia


Kakkujen koristeena olevat sokerimassakukat olen tehnyt Wiltonin päivänkakkaramuottisarjalla. En omista muotoilutyökaluja, joten ohensin terälehtiä plötsäämällä niitä kahvilusikalla ;) Keskimmäiseksi tarkoitetun kakun päällä olevat spritsaukset on tehty Tiimarista ostetulla koristelugeelillä.

Tässä vielä raparperitäytteen ohje (yhteen kakkuväliin):

Raparperitäyte
2 dl kuohukermaa
2 dl maitorahkaa
2,5 dl raparperihilloa (tai oman maun mukaan)
1,5 rkl vaniljakreemijauhetta

Vaahdota kerma. Lisää joukkoon muut aineet ja vatkaa tasaiseksi. Levitä kostutetun kakkupohjan päälle.

Harmittaa, etten tajunnut ottaa kuvaa mönkiin menneistä asioista! Täytyy muistaa ensi kerralla ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti