No, ei mennyt niin kuin Strömsössa. Ensin tein kolminkertaisen kääretorttutaikinan, jonka aioin paistaa kolmessa osassa. Kävi kuitenkin niin, että ensimmäiseen pellilliseen meni paljon taikinaa, keskimmäiseen juuri ja juuri riittävästi ja viimeiseen aika vähän. Leikkasin pohjista kuitenkin eri kokoisia ympyröitä (3 kutakin kokoa), joista osa tosin oli paloina. Keskimmäiseksi tarkoitetussa kakussa oli kahdessa kerroksessa "palapelin paloja", joten se alkoi sortua jo täyttämisvaiheessa.
No, päätin sitten tehdä kaksikerroksisen kakun, ja laitoin kakut jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää ja koristelua. Vaahtokarkkitaikinan olin tehnyt jo aiemmin.
Seuraavana päivänä aloin kaulita vaahtokarkkitaikinaa, mutta ei se mihinkään kauliintunut! Ilmeisesti tomusokeria oli liikaa :( Kokeilimme Verkun kanssa lisätä siihen vettä, mutta ei auttanut :D Verkku lähti sitten kauppaan hakemaan kermaa, ja minä jäin korjaamaan tuhoja.
Keskimmäisen, levinneen kakun kuorrutin täytteestä ylijääneellä raparperirahkalla. Lopputulos oli oikein sievä. Kaksi muuta kakkua pinosin ja kuorrutin kermalla. Lopputulokset olivat seuraavanlaiset:
Keskimmäiseksi tarkoitettu kakku |
Valmis kerroskakku |
Kerroskakun yksityiskohtia |
Kakkujen koristeena olevat sokerimassakukat olen tehnyt Wiltonin päivänkakkaramuottisarjalla. En omista muotoilutyökaluja, joten ohensin terälehtiä plötsäämällä niitä kahvilusikalla ;) Keskimmäiseksi tarkoitetun kakun päällä olevat spritsaukset on tehty Tiimarista ostetulla koristelugeelillä.
Tässä vielä raparperitäytteen ohje (yhteen kakkuväliin):
Raparperitäyte
2 dl kuohukermaa
2 dl maitorahkaa
2,5 dl raparperihilloa (tai oman maun mukaan)
1,5 rkl vaniljakreemijauhetta
Vaahdota kerma. Lisää joukkoon muut aineet ja vatkaa tasaiseksi. Levitä kostutetun kakkupohjan päälle.
Harmittaa, etten tajunnut ottaa kuvaa mönkiin menneistä asioista! Täytyy muistaa ensi kerralla ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti