perjantai 29. huhtikuuta 2011

Englantilaisia teeleipiä ja häähuumaa

Koska brittien kuninkaalliset häät olivat niin aikaisin tänään, päätin ottaa ne nauhalle. Ystäväni Tuulin kanssa päätimme alkaa katsoa häitä kello viisi. Samalla nautimme kello viiden teen skonssien eli englantilaisten teeleipien kera. Skonssien kanssa nautimme voita ja appelsiinimarmeladia. Meillä oli hääkatsomossa myös tomaatteja (no kun ne Viisikko-kirjoissa aina syö tomaatteja!) ja englannin lakuja. 

 Tuulin kanssa ihastelimme häävieraiden hattuja, ja harmittelimme, ettei Suomessa ole tapana käyttää hattuja. Ehkä täytyy jossain vaiheessa yrittää itse hankkia joku ihana luomus :) Myös hääpari oli ihana! Morsiamen puku oli todella kaunis, sopivan romanttinen <3

En ollut koskaan aiemmin tehnyt skonsseja, mutta niistä tuli oikein hyviä (tosin melkein mikä tahansa on hyvää, jos siinä on voita ja kermaa :D). Ohje oli Taikinatiinu-blogista. Käytin vain hieman eri jauhoja, kun tavalliset vehnäjauhot sattuivat olemaan loppu.

 


Skonssit eli englantilaiset teeleivät
4 dl hiivaleipäjauhoja (alkuperäisessä ohjeessa vehnäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
50 g huoneenlämpöistä voita
1,5 dl kuohukermaa

voiteluun 2 rkl kuohukermaa

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Nypi joukkoon voi. Lisää kerma, ja sekoita tasaiseksi taikinaksi (tämä saattaa vaatia hieman käsityöskentelyä, ei kuitenkaan varsinaista vaivausta). Kauli taikina n. parin sentin paksuiseksi, ja ota esim. juomalasia apuna käyttäen siitä pyöreitä kakkusia.

Voitele skonssit kermalla, ja paista niitä 225 asteessa 10 minuuttia. Tarjoile skonssit lämpiminä. Jos skonssit ehtivät jäähtyä, voit mikrottaa niitä hieman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti