sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Äitienpäiväkakku (ja raparperihilloa)

Tein äitille äitienpäiväksi kakun. Välissä oli samanlaista raparperirahkaa, kuin tässä kakussa. Raparperihillo päätti kuitenkin loppua kesken täyttämisen, joten keitin sitten keskellä yötä lisää pakkasessa olleista raparpereista. Ohje oli kahelle litralle, joten paria desiä varten piti kaikki jakaa kymmenellä. Ohje on seuraavanlainen:

Raparperihillo
2 l raparperinpaloja
1,5 dl vettä
500 g hillosokeria

Kuori raparperit ja leikkaa paloiksi. Laita palat kattilaan ja lisää vesi. Keitä kiehuvaksi välillä sekoittaen. Lisää hillosokeri ja keitä vielä n. 10 min. Jos haluat purkittaa hillon, kaada se kuumana desinfioituihin* hillopurkkeihin, ja sulje purkit heti. Täytä purkit piripintaan. Voit myös pakastaa hilloa pakasterasioissa.

*Desinfiointi (äidiltä opittu). Laita purkit ja kannet likoamaan (= täytä purkit vedellä, laita kannet johonkin vedellä täytettyyn astiaan). Tiskaa purkit ja kannet. Keitä kansia n. 15-30 min ja paista purkkeja runsas 100 asteisessa uunissa sama aika. Kun laitat hilloa purkkeihin, ota yksi purkki kerrallaan uunista ja kansi suoraan kattilasta.


Tässä vielä kuva kakusta:


Valkovuokot lehtineen ovat sokerimassaa. Ohje löytyy Kinuskikissalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti