perjantai 10. joulukuuta 2010

Ruusunnupputee

Maistoin ensimmäistä kertaa ruusunnupputeetä ystäväni Nellin luona, tosin silloin haudutettiin vain pelkkiä ruusunnuppuja. Aloin pohtia, sopisiko nuppujen kanssa haudutettavaksi vihreä tee, ja saatuani Nelliltä ruusunnuppuja päätin kokeilla.

Ruusunnuppuja
Ruusunnuppuja saa ostettua Suomesta ainakin Ruohonjuuresta, muualla en ole vielä nähnyt. Käyttämäni vihreä tee on appiukolta saatua Gun Poweria.

Gun Power -teetä (edessä) ja sen purkki
Kun teen teetä vain yhden kupillisen, käytän hauduttamiseen "teekoria" (en keksi parempaa termiä :D) (kuvassa). Tee pääsee paremmin laajenemaan "teekorissa" kuin esimerkiksi sellaisessa pienessa teepallossa."Teekoreja" voi ostaa esimerkiksi Punnitse&Säästä -liikkeestä.

"Teekori" kantensa päällä. Mukista otetun märän korin voi näppärästi laittaa kantensa päälle kuivumaan
Noniin, vihdoin se ruusunnupputeen "resepti"

Ruusunnupputee (1 (muumi)mukillinen)
3 ruusunnuppua
Mukillinen kiehuvaa vettä
1 tl maustamatonta vihreää teetä

Laita vesi kiehumaan. Laita ruusunnuput "teekoriin". Kaada päälle vesi. Anna hautua ILMAN teetä ja ilman "teekorin" kantta n. 5 min, että vesi jäähtyy vihreälle teelle sopivaksi. Lisää tee, laita päälle kansi, ja hauduta 3 min (tai pussin ohjeiden mukainen aika). Sokeria tai hunajaa ei juurikaan kannata lisätä. Jos teet teen isompaan mukiin, lisää ruusunnuppujen ja teen määrää sopivasti.

2 kommenttia:

  1. Pitääkö olla jtn tiettyä ruusulajia? Meillä kun on pihalla isoja ruusupuskaita, niin kesällähän niistä saisi nypittyä nuppuja....

    VastaaPoista
  2. Itse olen käyttänyt niitä ruusuja, mitä olen kaupasta sattunut saamaan. Uskoisin, että oman pihan ruusuista tulee vielä parempia! (kunhan niitä ei ole kyllästänyt hyönteismyrkyillä tms. ;) )

    VastaaPoista