maanantai 6. joulukuuta 2010

Sininen ja valkoinen

Halusin tehdä itsenäisyyspäivän kunniaksi jotain suomalaista, ja mieleeni tuli mustikkapiirakka. Tällainen piirakka oli aikoinaan ensimmäisia kokonaan itse leipomiani leivonnaisia. Ohje on Myllyn Parhaalta.



Mustikkapiirakka kermaviilillä
Pohja:  
125 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 dl pikakaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
200 g (pakaste)mustikoita
2 dl kermaviiliä
0,5 dl sokeria
1 muna
2 tl vaniljasokeria

Sulata rasva mikrossa. Sekoita keskenään pikakaurahiutaleet, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita keskenään rasva, sokeri ja muna. Lisää joukkoon kuivat aineet, sekoita taikinaksi ja levitä voidellulle piirakkavuoalle.

Sekoita (tiskin säästämiseksi samassa kulhossa kuin taikina) kermaviili, muna, sokeri ja vaniljasokeri. Levitä jäiset mustikat piirakkapohjalle, ja niiden päälle kermaviiliseos. Paista 175 asteisessa uunissa 35 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti