sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Excu Hämeentielle

Kävimpä tuossa perjantaina esitelmän ohi olemisen kunniaksi katsastamassa Hämeentien (no pari oli jossain sen sivukadulla) etnisiä kauppoja. Lähinnä etsiskelin mausteita. Eniten tykkäsin Indian Marketista (Hakaniemen torikatu 2, eli ihan Hakaniemen Hallin vieressä) ja Maharaja Afro&Asian Marketista (Hämeentie 16). Indian Marketissa oli avulias ja mukava myyjä, Maharajassa taas hyvät valikoimat.

Päädyin ostamaan jouluisia mausteita:

Kuvassa: ylhäällä tähtianiksia, siitä oikealle vihreitä kardemumman kotia ja niiden alapuolella kokonaisia neilikoita. Tuo iso mötkylä on kanelitangon tapaan käytettävä, englanniksi nimeltään cassia bark.

Etsiskelin lisäinfoa tuosta cassia barkista, ja MOT-kielikoneen mukaan cassia tree on kassiakaneli. Eli tuo iso mötkylä on siis kassiakanelin (Cinnamomum aromaticum) kuorta.

Intiassa tee maustetaan usein vastaavilla mausteilla ja nautitaan maidon kanssa. Päätin kokeilla maustaa teeni ostamillani mausteilla. Tuli jouluisen makuista :)



Mausteinen tee (kahdelle)
3 kardemumman kotaa
4 neilikkaa
1 tähtianis
n. 5 cm pätkä kassiakanelin kuorta (tai 1 kanelitanko)
n. 0,5 cm pätkä tuoretta inkivääriä
5,5 dl vettä

2 tl mustaa maustamatonta irtoteetä (tai no jos ei ole sellainen teehifistelijä kuin minä, niin kai se 2 kpl maustamatonta mustaa pussiteetäkin kelpaa... Ehkä.)

Laita kattilaan mausteet ja vesi. Kiehauta, ja anna kiehua vaimeasti vähintään 15 min. Ota kattila hellalta, lisää tee ja hauduta 5 min. Kattilan ottaminen hellalta on tärkeää, sillä tee muuttuu kitkeräksi kiehuvassa vedessä! Sekoita, ja kaada mukeihin siivilän läpi. Me sekoitimme teihimme hunajaa, mutta tietysti myös maito sopii erinomaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti