tiistai 4. tammikuuta 2011

Vihreät kuulat

Macha on vihreää teejauhetta, josta voi tehdä (minusta hieman kitkerää) teetä. Sitä voi myös käyttää vaikkapa mausteena makeisissa tai leivonnaisissa. Tämä ohje on otettu kirjasta Vinterns sötä: ännu fler frestelser från författarna till Två systrars söta, jonka ovat kirjoittaneet siskokset Lisa Eisenman Frisk ja Monica Eisenman. Kirja oli täynnä ihania talvisia herkkuja, mutta suomensin vain helpoimmat ja kiinnostavimmat.



Valkosuklaatryffelit vihreällä teellä (n. 25)
225 g valkoista suklaata
1 dl kuohukermaa
1 tl matcha-jauhetta

tomusokeria
(halutessa n. 50 g raastettua valkosuklaata)

Hienonna suklaa ja laita se kulhoon. Lisää kerma ja sulata kiehuvan veden yllä. Lisää tee ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Anna jähmettyä jääkaapissa.
Kasta nokare tryffeliä tomusokeriin niin ettei se juutu käsiin, ja pyörittele sileäksi kuulaksi. (Lopuksi pyörittele kuulat raastetussa valkosuklaassa.)

1 kommentti:

  1. Hyviltä näyttää. Miltähän maistuu? Saisipa tuosta yhden :)

    Hyvä matcha ei muuten maistu kitkerältä, jos se on tehty oikein. Tai no, ehkä siinä on pieni kitkeryyden vire, mutta aika huomaamaton. Kyllä esim. suomalinen kahvi on huomattavasti kitkerämpää.
    Täältä löytyy muuten hyvää matchaa:
    http://www.bello.fi/category/16/matcha

    VastaaPoista