Valkosuklaatryffelit vihreällä teellä (n. 25)
225 g valkoista suklaata
1 dl kuohukermaa
1 tl matcha-jauhetta
tomusokeria
(halutessa n. 50 g raastettua valkosuklaata)
Hienonna suklaa ja laita se kulhoon. Lisää kerma ja sulata kiehuvan veden yllä. Lisää tee ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Anna jähmettyä jääkaapissa.
Kasta nokare tryffeliä tomusokeriin niin ettei se juutu käsiin, ja pyörittele sileäksi kuulaksi. (Lopuksi pyörittele kuulat raastetussa valkosuklaassa.)
Hyviltä näyttää. Miltähän maistuu? Saisipa tuosta yhden :)
VastaaPoistaHyvä matcha ei muuten maistu kitkerältä, jos se on tehty oikein. Tai no, ehkä siinä on pieni kitkeryyden vire, mutta aika huomaamaton. Kyllä esim. suomalinen kahvi on huomattavasti kitkerämpää.
Täältä löytyy muuten hyvää matchaa:
http://www.bello.fi/category/16/matcha