maanantai 10. tammikuuta 2011

Opiskelijan punajuuri-vuohenjuustopiirakka

Me Naisista löytyi syksyllä punajuuri-vuohenjuustopiirakan ohje, jota muokkasin sen verran, että se sopi paremmin opiskelijan kukkaroon. Punajuuret ovat ylipäätään halpoja, vuohenjuustoa saa edullisesti Lidlistä, ja pinjansiemenet vaihdoin auringonkukan siemeniin (pinjansiemenet ovat ihan mielettömän kalliita; pikkupikkupussi maksaa Pirkka-versionakin n. 5 e!). Piiraspohjana käytin kinkku-hapankaalipiirakasta tuttua pohjaa (se on vaan niin helppo ja hyvä).




Punajuuri-vuohenjuustopiiras
Pohja
1 dl kaurahiutaleita
2 dl hiivaleipäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa

1/2 dl rypsiöljyä
1 dl vettä


Täyte
4 punajuurta
punasipuli
2 rkl öljyä
2 tl timjamia
1 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria

2 dl kermaa
2 munaa
200 g vuohenjuustoa (itse käytin 180 g)
pinnalle pinjansiemeniä (auringonkukan siemenet ovat myös hyviä)

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy pannulla, ja kuullota siinä kasviksia. Lisää timjamia, suola ja pippuri ja anna seoksen jäähtyä.

Tee pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vesi ja rypsiöljy. Sekoita pikaisesti tasaiseksi. Voitele piirakkavuoka, ja levitä taikina tasaisesti reunoja myöten.

 Jaa punajuuriseos tasaisesti piirakkapohjan päälle. Sekoita kerma ja kananmunat keskenään, ja kaada seos vuokaan. Leikkaa vuohenjuusto ohuiksi siivuiksi, ja asettele siivut vuokaan. Ripottele siemenet päälle, ja paista n. puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti