sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Vihreä voimapasta

Tämän pastan ohjeen löysin muistaakseni joskus abivuonna Me Naisista. Se on hyvää, helppoa ja nopeaa, vaikkei ehkä maailman kauneinta.

Ohjetta olen kokeillut muokata sen verran, että tiedän sen toimivan myös vihreällä pestolla, tavallisella sipulilla tai lähes millä vaan pastalla (kunhan se ei ole kamalan suurta). Kuitenkin parasta se on alkuperäisellä ohjeella tehtynä.

Tein tätä pastaa serkuilleni, ja he tykkäsivät kovasti. Tein 1,5 kertaisen annoksen, ja me 3 pientä tyttöä + Verkku söimme melkein kaiken yhdeltä istumalta.


Hyvää ja helppoa


Pinaattipasta
300 g ruispastaa
2 isohkoa punasipulia
1 rkl öljyä (itse en jaksa mitata, laitan vain lorauksen)
2 tl mustapippuria
2 ps (à 150 g) pakastepinaattia
3 - 4 rkl punaista pestoa
150 g fetajuustoa

Kuori ja leikkaa sipulit viipaleiksi tai silpuksi. Kuumenna öljy pannulla, ja kuullota sipuleita siinä. Lisää mustapippuri. Lisää pinaatti ja kuumenna (jos olet unohtanut ottaa pinaatit ajoissa sulamaan [niin kuin minulla usein käy :P], tässä vaiheessa voi mennä hetki; pinaatit pitää saada täysin suliksi). Mausta punaisella pestolla. Hauduta miedolla lämmöllä n. 10 min. Keitä tällä välillä ruispasta pakkauksen ojeen mukaan (vesi kannattaa laittaa kiehumaan jo aiemmin).

Juuri ennen tarjoilua murustele feta kastikkeen joukkoon (myös kuutiot on hyviä, ellei jopa parempia kuin murut). Sekoita pasta ja kastike keskenään ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti