tiistai 8. helmikuuta 2011

Ginger ale

Ginger ale on oikeastaan lempilimppariani, ja kun satuin löytämään sen ohjeen Voisilmäpelistä, oli pakko päästä kokeilemaan. Ohje toimii myös tavallisella sokerilla.



 Ginger ale (runsas 2 litraa)
Nyrkinkokoinen pala inkivääriä
Kahden tuoreen sitruunan mehut
1,5 dl ruokosokeria
1 l kiehuvaa vettä
1 l vichy-vettä (Huom! Matalahiilihappoiset vedet eivät kelpaa!)

Kuori ja leikkaa inkivääri 0,5 cm:n paksuisiksi paloiksi. Laita inkivääri, sitruunamehu ja sokeri esim. kattilaan tai muuhun kuumuutta kestävään astiaan. Kaada päälle kiehuva vesi, sekoita ja anna tekeytyä vähintään 3 tuntia. Mitä pidempään annat liemen tekeytyä, sitä inkiväärisempää siitä tulee.

Siivilöi liemi kannuun tai laseihin. Sekoita joukkoon juuri ennen tarjoilua vichy-vesi. Itse säilytin inkiväärilientä litran erlenmeyerissä jääkaapissa, josta sitten kaadoin dekkaan tai lasiin hieman yli puolet lientä jaloput vichyä. Tarjoile halutessasi jääpalojen ja sitruunanpalojen kanssa.

Kemistin coctail


Pii! (Kiitos Nina!)

2 kommenttia:

  1. Pitäisi melkein kokeilla. Kun vaan ensin saan selvitettyä, mistä ihmeestä niitä inkiväärinyrkkejä pitäisi osata haahuta.

    VastaaPoista
  2. Ihan S-marketista saa :) Ei tartte mennä Lidliin ;)

    VastaaPoista