keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Liljakakku


En keksinyt parhaalle ystävälleni syntymäpäivälahjaa, joten kysyin häneltä, voinko leipoa lahjaksi täytekakun. Se onneksi sopi :) Halusin kokeilla kakkuun jotain (minulle) uutta koristelussa, ja siksi päätin tehdä sokerimassasta liljoja. Muotin ostin Bake and Party -liikkeestä, kuten myös liljojen keskelle tupsuteltavan lilan kimallepulverin.

Kakun täytteet ja päällystä ovat saman kuin tuparikakussa, ja pohja sama kuin uuden vuoden Nalle Puh -kakussa. Tein siis kuuden munan kakkupohjan, jonka halkaisin kolmeen osaan ja kostutin yhteensä kolmella desillä maitoa, johon oli sekoitettu pari teelusikkaa vaniljasokeria. Kosteutta olisi omasta mielestäni saanut olla enemmän, mutta päivänsankari + sen sukulaiset vättivät muuta. En tiedä sitten, mikä on totuus.

Pursotukset eivät tällä kertaa onnistuneet niin hyvin kuin olisin toivonut. Onneksi osan virheistä pystyi paikkaamaan liljojen ovelalla sijoittelulla :)

Päivänsankari ja vieraat tuntuivat tykkäävän kakusta :) Hauskinta oli, kun nuorin vieras (5 v.) esitteli kakkua kaikille, ja kyseli koko ajan ennen leikkaamista, että koska sitä saa :)





3 kommenttia: