Kun ajattelee hapankaalia, ensimmäinen reaktio saattaa olla "hyi yök". Mutta kun sen paistaa ensin pannulla ja sitten uunissa, maku pehmenee ja muuttuu todella hyväksi. Tämä piirakka on yksi lemppareistani. Täytteen resepti on Pirkalta, pohja on oma sovellus.
Kinkku-hapankaalipiirakka (225 astetta, 25 min)
Täyte
1 (150g) iso sipuli
3 valkosipulinkyntä
öljyä
200 g saunapalvikinkkua
1 rs (400 g) hapankaalia
2 rkl siirappia
2 tl meiramia
1/2 dl silputtua tilliä TAI runsas 1 rkl kuivattua tilliä
1 prk (120 g) smetanaa
2,5 dl maitoa
2 kananmunaa
1/2 tl suolaa
mustapippuria
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet ja kuullota ne öljyssä pannulla. Suikaloi kinkku ja lisää se sipulien joukkoon. Lisää hapankaali ja kuumenna sekoittaen. Mausta siirapilla ja meiramilla. (Jos käytät kuivattua tilliä, lisää myös se nyt). Anna hautua miedolla lämmöllä n. 10 min. Anna jäähtyä hieman ja lisää tuore tilli.
10 minuutin hauduttamisen aikana ehdit vallan mainiosti tehdä pohjan.
Pohja
1 dl kaurahiutaleita
2 dl hiivaleipäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 dl rypsiöljyä
1 dl vettä
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vesi ja rypsiöljy. Sekoita pikaisesti tasaiseksi. Voitele halkaisijaltaan n. 30 cm:n vuoka, ja levitä taikina tasaisesti reunoja myöten.
Levitä täyte pohjan päälle. Sekoita keskenään munat, smetana, maito, suola ja pippuri, ja kumoa täytteen päälle vuokaan. Paista uunissa 225 asteessa noin 25 min. Anna vetäytyä ennen tarjoamista.
Mmmmmmm <3 Kuulostaa tosi hyvältä <3 Ihana blogi muuten, tää meni jo kotikoneelle suosikkeihin ;)
VastaaPoistaEi hitsi, pitää kyl jotain näitä sun ohjeita testata joskus! Hapankaali-piirakkaa kyl en uskalla testata ekana...
VastaaPoistaTää blogi on ihan sun näköinen!!! ^____^ <3
VastaaPoistaMut hei ota tuo "kommenttien hyväksyminen ennen julkaisua" pois, ku tuskin sulle tulee mitään ilkeitä viestejä, ja on kiva nähä kommentittinsa heti ku on klikannu Lähetä kommentti. :)