keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Blueberry muffins



Iski kauhea leipomishimo, ja jotenkin päädyin googlaamaan mustikkamuffinssien ohjeita. Suomalaisittainhan "muffinssi" tarkoittaa sekä muffinssia että kuppikakkua, mutta nyt kaipasin nimenomaan jenkkityylistä muffinssia. Amerikkalaiset muffinssit eivät ole kauhean makeita, ja niitä voikin nauttia esimerkiksi aamiaiseksi. Muffinssien taikinaa ei myöskään vatkata. Kuppikakut (cupcakes) ovat leivosmaisempia, ja niissä on (usein? asian opiskelu vielä kesken :D) kuorrutus. Myös taikina vatkataan. Kuppikakut eivät myöskään sisällä mitään "terveellistä", kun taas muffinssit voivat sisältää vaikkapa leseitä.

Mustikkamuffinssit
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
(2 maustemittaa vaniljajauhetta)

1 kananmuna
0,5 dl rypsiöljyä
1,5 dl maustamatonta jogurtti

2,5 dl (pakaste)mustikoita


Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa astiassa märät aineet. Lisää puolet kuivista aineista. Sekoita jäiset mustikat loppuihin kuiviin aineisiin. Lisää taikinaan. Sekoita taikinaa vain sen verran, että aineet ovat tasaisesti.

Laita paperiset muffinssivuoat (12 kpl) muffinssipellin koloihin (tai käytä vahvempia muffinssivuokia, esim. amerikan muffinssivuoat). Jaa taikina vuokiin, ja paista n. 15-20 min. Kokeile tikulla kypsyyttä.

4 kommenttia:

  1. Luin jostain että mustikat sais meneen sinne taikinaan nätimmin jos niitä pyörittelis ennen taikinaan sekottamista jauhoissa - sen verran etteivät ihan koko taikinaa värjää, tai uppoa pohjalle.
    Täytynee taas kokeilla noita :)

    VastaaPoista
  2. :D !! Niin joo! Mä oon aina seurannu ohjeita joissa mustikat sekotetaan valmiiseen taikinaan ja jotenkin luin tästäkin niin!! Ah <3 Fiksu minä.

    VastaaPoista
  3. Joku muukin hanna kirjottelee tänne. :)

    VastaaPoista