maanantai 8. marraskuuta 2010

Ensimmäinen postaus

Ystäväni Hanna istutti kesällä mieleeni idean omasta blogista. Siispä nyt muutaman kuukauden pohtimisen jälkeen päätin sen vihdoin luoda.

Blogini aiheet pyörivät ruuanlaiton, leivonnan, neulonnan ja teen parissa. Joskus mukaan saattaa eksyä vähän sitä kemiaakin :D

Noniin, asiaan. Päätin ensimmäisellä kerralla jakaa teille ihan mielettömän hyvän sipulikastikkeen ohjeen, jonka kehitimme Verkun kanssa viikonloppuna. Seuraksi sopivat esim. Lindströmin pihvit ja perunat.

Sipulikastike:
2 pientä tai 1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
öljyä
runsas 1 rkl vehnäjauhoja
n. 5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
mustapippuria
paprikaa
n. 2 rkl punaviiniä

Suikaloi sipulit ja valkosipulit. Kuullota öljyssä. Lisää vehnäjauho ja sekoita. Lisää vesi ja kuumenna, kunnes kiehuu samalla sekoittaen. Lisää liemikuutio ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen n. 10 min. Lopuksi lisää punaviini, ja jos kastike on mielestäsi liian sakeaa, lisää myös vettä.

Linströmin pihvit (ohje Voisilmäpeliä-blogista)
300 g tuoretta punajuurta
400 g naudan paistijauhelihaa
1 kananmuna
2 rkl vehnäjauhoa
suolaa
mustapippuria
valkopippuria
timjamia
paistamiseen: voita/öljyä

Keitä punajuuret pehmeiksi, mutta kuitenkin niin, että ne ovat vielä hiukan napakoita. Anna jäähtyä, kuori ja raasta.
Sekoita raastettu punajuuri ja kaikki muut ainekset. Muotoile taikinasta käsin pienehköjä pihvejä ja paista paistinpannulla voissa/öljyssä kummaltakin puolelta noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat päältä ruskistuneet ja sisältä kypsiä, tai paista uunissa 225 asteessa n. 15 min. (Suosittelen uunissa paistamista)

2 kommenttia:

  1. Kiva kun aloitit blogin kirjoittamisen. Sulla on jo yksi vakituinen lukija(:

    VastaaPoista
  2. Kaksi vakituista lukijaa! <3 JEEEEE!!!!! En kyl lupaa kokata itse kaikkia tekemiäsi herkkuja, mutta fiilistelen vesi kielellä. ;)

    VastaaPoista