keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Lämmittävää lusikoitavaa

TALVI ON TULLUT!!!! Ihanaa <3 <3 <3

Rakastan lunta. Olen sitä mieltä, että jos ulkona on liian kylmä, päällä ei ole tarpeeksi vaatetta.

Sisätilojen kylmyydestä en kuitenkaan ole samaa mieltä. Koska kotimme on talvisin, hmm, sanoisinko hyvin viileä, yritän valmistaa mahdollisimman lämmittäviä ruokia. Voisilmäpeliä-blogista bongasin porkkana-inkiväärikeiton ohjeen, jonka valmistustapaa hieman muokkasin. Lämmitti mukavasti! En raastanut inkivääriä, koska koin sen silloin turhaksi: seuraavalla kerralla aion sen tehdä. Keitto ei kuitenkaan ollut mielestäni liian inkiväärinen, mutta ehkä joku tykkää hieman miedommasta mausta. Puolittamalla keiton ainekset saa kaksi suurta annosta soppaa.



Porkkana-inkiväärikeitto (4 suurta annosta)
1 kg porkkanoita
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2-4 rkl tuoretta raastettua inkivääriä (leikkasin inkivääristä arviolta 4 rkl vastaavan palan, jonka kuutioin [tosin vasta kun koko muu soppa oli jo melkein kypsä, ja suuret inkiväärin palaset eivät olleet...])
12 dl vettä
2 kanaliemikuutiota

2 dl kuohukermaa
ripaus chiliä (vahvuuden ja mieltymyksen mukaan)

Kuori ja pilko suurehkoiksi paloiksi porkkanat, sipulit ja valkosipulit. Laita kattilaan. Lisää raastettu inkivääri, vesi ja liemikuutiot. Keitä, kunnes porkkanat ovat tarpeeksi pehmeitä soseutettaviksi.Soseuta sauvasekoittimella.

Sekoita joukkoon kerma ja chiliä sen verran, että tulisuus tuntuu mukavasti, mutta se ei peitä muita makuja (itse lisäsin vahvaa chilirouhetta muutaman rouhehipun). Lämmitä kiehuvaksi, ja tarjoile sellaisenaan tai esim. ranskankerman kera.

1 kommentti: