sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Suklaa"keksit"






Leivoin isälleni isänpäiväksi suklaa"keksejä". Ne ovat "keksejä", koska en löydä parempaa sanaa, mutta oikeasti ne ovat jotain kakun ja keksin väliltä. Ohjeen löysin Bella Vanilla -blogista.

"Keksit" ovat maultaan erittäin suklaisia, eivät niinkään makeita. Niiden valmistus ei ollut vaikeaa eikä aikaa vievää (paitsi jos otetaan huomioon parin tunnin odottelu...). Näitä aion tehdä joskus uudestaan!

Suklaa"keksit"
180 g tummaa suklaata (mielellään väh. 70 prosenttista*)
50 g voita
2 kananmunaa
1,25 dl sokeria
1 tl vaniljauutetta TAI 0,5 tl vaniljajauhetta (itse käytin jauhetta**)
3,75 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
3/4 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tasaiseksi seokseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon suklaa-voiseos varovasti sekoittaen. (Lisää vaniljauute). Sihtaa joukkoon kuivat aineet. Sekoita varovaisesti tasaiseksi, ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi.

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Taikina on jääkaapissa muuttunut todella kovaksi (kannattaa käyttää jotain työkalua, esim. lusikkaa, taikinamötiköiden irrottamisessa), mutta siitä on silti helppo pyöritellä n. pienen lihapullan kokoisia palleroita. Pyörittele pallerot tomusokerissa ja litistä hieman. Paista n. 12 min.

Muna-sokerivaahtoon sekoitettu suklaa-voiseos (ja ihana vaaleanpunainen silikoninen nuolijani <3) 

"Keksit" ennen uunia

*Lidlissä on hyvät tummasuklaavalikoimat; erilaisia kaakaoprosentteja löytyy, ja lisäksi hinnat eivät päätä huimaa.

**Vaniljajauhetta myydään n. 10 g lasipurkeissa. Omani olen ostanut Sörkän Punnitse&Säästästä, hinta 4,90. Olen nähnyt sitä myös Arabian K-supermarketissa. Muualtakin löytynee. Vaniljajauhe on aitoa vaniljaa, ja se tulee edukkaammaksi kuin esim. vaniljatangot. Vaniljauutteen käyttämisestä minulla ei ole kokemusta, sen verran olen kuitenkin lukenut, ettei sitä kannata sekoittaa vanilja-aromiin.

1 kommentti: